Verslag (Door Friez)

De trekker had er zin in en met een ronkende motor trokken we samen de weide wereld in op zoek naar alles wat we samen maar nodig vonden om mee te nemen. De strooptocht trok van Elektro naar Cherno, Balota en vervolgens noordwaarts langs allerlei kleine steden. Altijd staan de ogen open voor crashed heli sites en bij gebrek aan het vinden van 1 ging de tocht gewaagd verder over North West Airfield.


Met een goed gevulde kofferbak?! werd de vraag: whats next? Medespeler Gyrolion bleek de volgende missie te worden. Een rescue missie om precies te zijn vlakbij het altijd het gezellige Stary Sobor. Trekker moest achterblijven omdat deze toch wel iets teveel aandacht zou trekken maar trekker was daar niet blij mee. Zijn lompe lichaam ging pardoes op een tent zitten

Kort getreurd en gear-up om vervolgens richting Stary Sobor te gaan voor een EHBO cursus. Marcel was in de buurt en toevallig ook op weg naar de plaats der onheil en een backup is op deze plaats altijd handig. Een korte verkenningstocht in Stary leverde de kennis op dat er (nog) niemand in de buurt was. Gyrolion keek ten tijde dat wij waren gearriveerd in Stary tegen een Loading Screen aan, dus voor Marcel en ondergetekende tijd genoeg om even een rondje te wandelen. De eeuwige zoektocht naar gear blijft je bezig houden dus de bekende plekken in Stary werden op een nadere inspectie getrakteerd.

Melding 1 komt tijdens het looten binnen gemeld door Marcel: ik hoor een jeep! En melding 2 volgt vlot daarna van Gyrolion: ik ben ingelogd en lig bewusteloos en bloedend “ergens” in de bosjes. Lichtelijke frustraties grijpt me vast wanneer een paniekerige zoektocht geen Gyrolion oplevert. Marcel blijft waarschuwen voor een jeep en eventuele inzittende maar op een zwaar gehijg van mijzelf en fluitende vogeltjes blijft het angstvallig stil over de speakers. Tot plots een zwarte gedaante in de verte omhoog schiet…en juist ja…schiet. Plat op de grond, rollover, kruip kruip. Zweet in de handen en een hartslag ver boven normaal op zoek naar de schutter. Van EHBO cursus naar search en destroy…

Met hoeveel zijn ze? Zijn ze ook op zoek naar mij? Of zijn ze juist gevlucht? Marcel bied meer informatie en ziet vanuit zijn positie 1 persoon zich verplaatsen. Ondertussen spot Marcel de jeep en de geschiedenis leert dat dit voertuig onder verdachte omstandigheden van eigenaar was verwisseld. Ironisch genoeg bleek het voertuig eerder in bezit te zijn geweest van Gyrolion welke oneervol dood bloede aangezien de EHBO-ers zich met andere zaken bezig moesten houden.

Terwijl de huidige eigenar(en) zich bezig hielden met een kruipende/sluipende ex-EHBO-er wist Marcel de jeep te bereiken en verdween aan de horizon. Getrakteerd op enkele kogels welke verder geen schade aanbrachten was die missie in ieder geval geslaagd.

Een zenuwslopend kat en muis spel volgt tot plots beweging in het struikgewas 1 persoon verraad. Een kort vuurgevecht volgt en zonder een bevestigde kill gaat de zoektocht verder. Een tweede maal dat er een gedaante opduikt wordt de kill bevestigd. YEAH! Reload…fuck hij is niet alleen!! Schiet op, laad laad laad!! Te laat…

Ironisch genoeg spawnde killer en gekilde vlak bij elkaar en het plaatselijke taxibedrijf van Roger bood plek voor beiden om de achterbank. Na een korte interactie scheiden beide wegen en gezien het feit dat de “diefstal” (of was het nou een diefstal van een diefstal…van een…) niet “gewaardeerd” werd leek het mij verstandig om Stary maar even de mijden.

Daarnaast kwam de tweede taak plots om de hoek kijken: mijn zwager heeft ook besloten om zich bij de server van Cyw00d aan te melden. Echter zijn status kan omschreven worden als een beginneling of beter gezegd een n00b. Om bij de schoonfamilie geliefd te blijven rust mij de schone taak om zwager wegwijs te maken in de wereld van Dayz.

Roger was zo attent om ons enigszins in de buurt van de trekker af te zetten.

De rijstijl van Roger liet af en toe te wensen over (shock en zelfs bloedend?!) dus we hebben hem vriendelijk bedankt voor de lift maar naar een fooi kon hij mooi fluiten J

De trekker had nog wat gear om zwagerlief en mijzelf iets wat beter te bewapenen en vervolgens ging de tocht al wandelend (trekker had ik zijn tent-platrij-actie niet vergeven, daarnaast bied hij maar plaats voor 1 persoon dus vervolgens richting supermarkten, deerstands en andere lootplaatsen.

Van al dat rennen wordt je moe en precies op het moment dat we het rennen zat werden kwam wickedweirdo voorbij rijden/claxonneren. Een welkbekend tochtje naar Elektro en Cherno stond na kort overleg op de planning. Een blije Gyrolion kwam ons tegemoet rijden in een bekende jeep en hij was in goed gezelschap Marcel en een Banaan. De onderlinge strijd om voertuigen is flink losgebroken op de server dus een tip aan een ieder met een auto/fiets/trekker: zet hem op slot…euh verstop hem goed J anyway al claxonerend namen we afscheid van wegpiraat Gyrolion: op naar Elektro!

Echter we waren nog geen 2 min onderweg wanneer mijn zwager meld dat hij op de weg zit in plaats van in de auto! Gyrolion en zijn bende waren ondertussen omgekeerd en konden het niet laten om mijn arme zwager plat te rijden. Geheel legitiem in de pvp zone btw J Op de vraag van Marcel: Waarom zit je op de weg?? Antwoord mijn zwager: gewoon effuh chillen…

Banaan blij met de AK (ik zal je nog eens een wapen geven zwagertje van me! :p) en we hadden er weer een missie bij: zwager oppikken en voorzien van gear. Het houd je bezig he zo’n spelletje…

De uit-de-auto-op-de-grond-glitch-bug-error heeft ons de rest van de avond nog lopen pesten. Meerdere malen was instappen in de auto niet mogelijk, de geest van mijn zwager waande in de auto rond en nam willekeurige plaatsen in de auto in beslag.

Gyrolion en zijn bende had ondertussen een handlanger erbij gekregen in de vorm van Zandpad en zijn politiewagen. In plaats van rustig looten voor mijn zwager werd het een potje kat en muis spelen in Cherno en Elektro.

Vanaf de achterbank hebben we nog even een liveverslag gedaan maar op een gegeven moment raakten we onze plaaggeesten kwijt. Zelfs de inzet van een 2e politiewagen heeft zelfs geen succes gekend voor de Dayz-politie-force.

Toen de rust iets was teruggekeerd in de straten…ow wacht het is nooit rustig in de straten van Elektro. Zijn het geen doldwazen in auto’s dan zijn het die uber irritante Zeds…en zijn wij met velen…komen zij met nog meer.

Het klokje tikte tegen 1 uur…de server liep leeg en de oogjes werden moe…tijd om uit te loggen.

Till next Day(z)

Oh ja, JoSchaap ik meende dat je op vakantie was?

Geplaatst in Uncategorized
14 reacties op “Verslag (Door Friez)
 1. Wavatar JoSchaap zegt:

  die vakantie zit er al op maar ik ben nog niet ingame geweest erna (buiten wat testjes ivm de updates om)

  • Wavatar Cyw00d zegt:

   @JoSchaap
   De grap was de foto van het schaap onder de laatste zin. 🙂
   Het verslag is een tijdje terug al naar mij gemailt, echter heb ik er weinig tijd voor gehad. Zou mij een leuk idee zijn als RPM Vision blog-rechten krijgt.

 2. Wavatar Friez zegt:

  Dit verslag heb ik ten tijde van je vakantie geschreven 🙂 lag alweer een tijdje in het postvakje van cywood 😉

 3. Wavatar Roger zegt:

  Friez , Held dat je bent hahahaha heb me rot gelachen hierom haha 🙂

 4. Wavatar Roger zegt:

  Is dit toen ik jullie had afgezet bij die trekker in de buurt bij die pomp ?? Ik dacht dat het verzonnen was hahahaha

 5. Wavatar Friez zegt:

  Thnx Roger! Voor deze reacties doen we het haha. Trekker had ik in een barn bij Berezino gezet, destijds vertrouwde ik je niet 😉

  Op backend heb ik de HTML staan als concept waarbij de plaatjes tussen de tekst staan. JoSchaap of Cyw00d maybe? 🙂

  • Wavatar Cyw00d zegt:

   Friez, als het goed is heb je nu schrijfrechten en kun je afbeeldingen uploaden tussen de teksten, kun je dit even proberen aub?

   • Wavatar Friez zegt:

    Ga ik proberen, nu helaas weer werken dus vanavond even kijken. Kon daarstraks niet zo snel een edit knop vinden voor deze, wellicht niet goed gekeken.

    • Wavatar Cyw00d zegt:

     Ik zie dat het gelukt is! Mooi! Ik heb wel even je bericht aangepast zodat deze op de voorpagina niet helemaal zichtbaar is maar met een ‘Read more’ knopje. Dit kun je de volgende keer doen door in het schrijf-menu (Waar je ook dikgedrukt etc kan kiezen) de combi alt+shift+T of ‘Meer lezen tag invoeren’ knopje te drukken.

 6. Wavatar Roger zegt:

  Oh haha ja nou weet ik het weer ja toen had ik die blauwe gaz toch? ja toen had ik hem lekker in een auto wrak geparkeerd haha , ja logisch dat je me niet vertrouwde 🙂 , maarja leuk verhaal man leuk om zulke dingen te zien hoop er meer te zien en misschien ook wel zelf 1tje te maken

Hosted by TransIP
GoT2DayZ on FB
Dezmonde Social Widget
Polls
Sorry, there are no polls available at the moment.